Fotowedstrijd-voorjaar-annet-spijker

‘De bloesemboom geeft een dromerige sfeer’

⏰ Leestijd: 2 minuten

Je kunt tot en met 31 mei meedoen met onze fotowedstrijd met als thema ‘Voorjaar’. We vinden het leuk om er een aantal uit te lichten en de fotograaf te vragen naar het verhaal achter de foto.

Annet Spijker stuurde de foto in van haar hond bij de bloesembomen: ‘Bloesem Boxer Bram Triple B’.

Waar is de foto gemaakt?
De foto is begin april gemaakt.

Wat is het verhaal achter de foto?
Ik heb twee foto’s ingestuurd. Het verhaal achter beide foto’s is dat de fruittuinen prachtig in bloei stonden en ik bij beide foto’s de bloesem heb gebruikt. Bij de één een enkele tak, bij deze foto het portret van mijn hond (mijn grote inspiratie) bij de volledig bloeiende bomen. Het geeft een dromerige sfeer.

Met welke camera heb je de foto gemaakt en welke techniek spreekt je aan?
Ik fotografeer met de Olympus OM-D en gebruik verschillende objectieven. Ik ben hiermee in oktober gestart en heb een basiscursus gevolgd met de bedoeling een eigen draai aan de foto te kunnen geven, met bijvoorbeeld wisselende diafragma, sluitertijden en iso. High en low key spreekt mij ook erg aan.

Wat voor foto’s maak je graag?
Ik vind portretten van mensen en dieren maken erg leuk, maar ook actiefoto’s. Daarnaast ben ik begonnen met macro waarbij ik veel oefen op bloemen en insecten.

Wil je zelf nog meedoen met de fotowedstrijd ‘Voorjaar’? Upload je foto dan hier. Je kunt meedoen tot en met 31 mei 2016. Wil je stemmen op een van de ingezonden foto’s? Ook dat kan op dezelfde pagina.

De foto die Annet instuurde:

Fotowedstrijd-voorjaar-annet-spijker