Foto-Agenda

Fotografen van de Vooruitgang

Fotografen van de Vooruitgang | Groningen

14 oktober 2018 – 31 maart 2019

In een periode dat een foto een luxe is en slechts een enkeling een camera bezit, fotografeert Tonnis Post aan het einde van de negentiende eeuw de onomkeerbare intrede van de moderne tijd.

Lees meer over deze tentoonstelling >>>

Japans Naakt Sieboldhuis

Japans naakt | Leiden

15 maart 2019 – 8 september 2019

De tentoonstelling laat de ontwikkelingen zien in de Japanse naaktfotografie vanaf de 19e eeuw tot vandaag. 35 fotografen, onder wie Araki Nobuyoshi, Moriyama Daido, Hosoe Eikoh, Izu Kenro en Honjo Koro tonen hun artistieke visie op het menselijk lichaam.

Lees meer over deze tentoonstelling >>>

party people

Party People | Rotterdam

12 januari 2019 – 23 juni 2019

Centraal in de expositie staan twee generaties uitgaanscultuur waarbij actuele ontwikkelingen in de Rotterdamse uitgaansscène worden gekoppeld aan de periode waarin het allemaal begon: de jaren ’90.

Lees meer over deze tentoonstelling >>>

Onderwaterfotografie

Onderwaterfotografie | Almere

16 jan t/m 31 mrt 2019

Duikvereniging Narwal uit Almere is met zijn rondtrekkende onderwaterfoto expositie te zien in het gezondheidscentrum Het Noorderdok in Almere. De foto’s zijn het resultaat van een onderwaterfotografie wedstrijd die in 2015 werd gehouden.

Lees meer over deze tentoonstelling >>>

Robert F. Kennedy funeral train

Robert F. Kennedy funeral train: The People’s View | Rotterdam

26 jan t/m 12 mei 2019

Eerder dit jaar was het project te zien in het San Francisco Museum of Modern Art en het International Center of Photography in New York, gevolgd door een presentatie op het internationale fotofestival Les Rencontres d’Arles. Met de presentatie in het Nederlands Fotomuseum beleeft het project een Europese museale primeur.

Lees meer over deze tentoonstelling >>>

World Press Photo of the Year

World Press Photo | Hilversum

4 jan t/m 27 jan 2019

De World Press Photo of the Year, de zestigste sinds het begin van de wedstrijd in 1955, is Venezuela Crisis van Ronaldo Schemidt. De foto is gemaakt tijdens een uit de hand gelopen protestactie tegen president Nicolás Maduro in Caracas, Venezuela.

Lees meer over deze tentoonstelling >>>

CollectieBelichtDumas

De collectie belicht door Charlotte Dumas | Rotterdam

20 jan t/m 9 dec 2018

Voor de vijfde editie van de tentoonstellingsreeks De collectie belicht door… heeft het Nederlands Fotomuseum fotografe Charlotte Dumas als gastcurator uitgenodigd om een persoonlijke keuze te maken uit de rijke museumcollectie. Dumas heeft vijftien foto’s geselecteerd die haar inspireren of aan het hart gaan.

Lees meer over deze tentoonstelling >>>

De tuinen van Elspeth Diederix

De tuinen van Elspeth Diederix | Schiedam

23 jun t/m 30 sep 2018

Het bijna surrealistische werk van Elspeth Diederix dat deze zomer in het Stedelijk Museum Schiedam hangt, ontstaat door een combinatie van duiken, tuinieren en fotografie. Diederix richt haar camera op de bloemen in haar tuin en de wereld onder water. Dat levert een spectaculair resultaat op, waarbij ze de ‘schoonheid van dingen’ laat zien.

Lees meer over deze tentoonstelling >>>

World

Streets of the World Photo Museum | Zaandam

13 apr t/m 30 sep 2018

In het Streets of the World Photo Museum op het Hembrugterrein in Zaandam maak je als bezoeker letterlijk en figuurlijk een ontdekkingsreis door de verschillende continenten en hoofdsteden van de wereld om zijn medemens te leren kennen. Prints van levensgroot formaat geven het gevoel alsof je daadwerkelijk de wereld rond reist.

Lees meer over deze tentoonstelling >>>

Fotocredits: fotoexpositie.nl

Stars Only | Amsterdam

12 apr t/m 25 aug 2018

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 12 juli tot en met 25 augustus 2018 een nieuwe expositie van de Britse celebrity fotograaf Terry O’Neill. Met Stars Only toont de galerie een selectie van zijn meest iconische portretten van beroemdheden als Brigitte Bardot, Honor Blackman, Kate Moss, Raquel Welch en Roger Moore.

Lees meer over deze tentoonstelling >>>

Unseen 2018

Unseen Amsterdam – Westergasfabriek

21–23 sept 2018

Unseen Amsterdam presenteert een event waarbij fotografietalent zich kan laten zien. Unseen Amsterdam 2018 zal dit jaar bestaan uit een markt, CO-OP, boekenmarkt, ‘Huiskamer’, projecten, Exhibitions, Open Gallery Nighten het stadsprogramma. Dit aar zal er ook extra aandacht zijn voor jong fotografietalent.

Lees meer over Unseen Amsterdam>>>

Schoeller

Martin Schoeller | Big Heads

19 mei t/m 2 sep 2018

Het werk van portretfotograaf Martin Schoeller is nu te bewonderen in het Nederlands Fotomuseum.  In zijn veelgeprezen serie Close Up portretteert Schoeller zijn subject van zeer dichtbij; altijd met dezelfde lens, dezelfde belichting en vanuit dezelfde hoek. Bekende politici, acteurs, musici en sporters worden door Schoeller op een identieke wijze afgebeeld.

Lees meer over deze tentoonstelling >>>

ringfotoworkshop350x300

Fotografie Workshops – door heel Nederland

Doorlopend

Wil je je techniek verbeteren, of is er een bepaald onderwerp waar je meer over wil leren? Verschillende Ringfoto dealers bieden workshops aan op het gebied van fotografie. Klik snel op onderstaande link en hopelijk zien we je snel in één van onze winkels!

Lees meer over de verschillende workshops>>>

kidsactiviteit350x300

Kidsworkshops en activiteiten – Rotterdam

Doorlopend

Bij het Nederlands Fotomuseum worden doorlopend workshops, activiteiten en rondleidingen voor kinderen georganiseerd. Deze activiteiten zijn altijd gekoppeld aan de ‘volwassen’ tentoonstelling.

Lees meer over de activiteiten voor kids >>>