CollectieBelichtDumas

De collectie belicht door Charlotte Dumas | Rotterdam

20 jan t/m 9 dec 2018

Voor de vijfde editie van de tentoonstellingsreeks De collectie belicht door… heeft het Nederlands Fotomuseum fotografe Charlotte Dumas als gastcurator uitgenodigd om een persoonlijke keuze te maken uit de rijke museumcollectie. Dumas heeft vijftien foto’s geselecteerd die haar inspireren of aan het hart gaan.

Lees meer over deze tentoonstelling >>>

De tuinen van Elspeth Diederix

De tuinen van Elspeth Diederix | Schiedam

23 jun t/m 30 sep 2018

Het bijna surrealistische werk van Elspeth Diederix dat deze zomer in het Stedelijk Museum Schiedam hangt, ontstaat door een combinatie van duiken, tuinieren en fotografie. Diederix richt haar camera op de bloemen in haar tuin en de wereld onder water. Dat levert een spectaculair resultaat op, waarbij ze de ‘schoonheid van dingen’ laat zien.

Lees meer over deze tentoonstelling >>>

World

Streets of the World Photo Museum | Zaandam

13 apr t/m 30 sep 2018

In het Streets of the World Photo Museum op het Hembrugterrein in Zaandam maak je als bezoeker letterlijk en figuurlijk een ontdekkingsreis door de verschillende continenten en hoofdsteden van de wereld om zijn medemens te leren kennen. Prints van levensgroot formaat geven het gevoel alsof je daadwerkelijk de wereld rond reist.

Lees meer over deze tentoonstelling >>>

Fotocredits: fotoexpositie.nl

Stars Only | Amsterdam

12 apr t/m 25 aug 2018

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 12 juli tot en met 25 augustus 2018 een nieuwe expositie van de Britse celebrity fotograaf Terry O’Neill. Met Stars Only toont de galerie een selectie van zijn meest iconische portretten van beroemdheden als Brigitte Bardot, Honor Blackman, Kate Moss, Raquel Welch en Roger Moore.

Lees meer over deze tentoonstelling >>>

Unseen 2018

Unseen Amsterdam – Westergasfabriek

21–23 sept 2018

Unseen Amsterdam presenteert een event waarbij fotografietalent zich kan laten zien. Unseen Amsterdam 2018 zal dit jaar bestaan uit een markt, CO-OP, boekenmarkt, ‘Huiskamer’, projecten, Exhibitions, Open Gallery Nighten het stadsprogramma. Dit aar zal er ook extra aandacht zijn voor jong fotografietalent.

Lees meer over Unseen Amsterdam>>>

Schoeller

Martin Schoeller | Big Heads

19 mei t/m 2 sep 2018

Het werk van portretfotograaf Martin Schoeller is nu te bewonderen in het Nederlands Fotomuseum.  In zijn veelgeprezen serie Close Up portretteert Schoeller zijn subject van zeer dichtbij; altijd met dezelfde lens, dezelfde belichting en vanuit dezelfde hoek. Bekende politici, acteurs, musici en sporters worden door Schoeller op een identieke wijze afgebeeld.

Lees meer over deze tentoonstelling >>>

ringfotoworkshop350x300

Fotografie Workshops – door heel Nederland

Doorlopend

Wil je je techniek verbeteren, of is er een bepaald onderwerp waar je meer over wil leren? Verschillende Ringfoto dealers bieden workshops aan op het gebied van fotografie. Klik snel op onderstaande link en hopelijk zien we je snel in één van onze winkels!

Lees meer over de verschillende workshops>>>

kidsactiviteit350x300

Kidsworkshops en activiteiten – Rotterdam

Doorlopend

Bij het Nederlands Fotomuseum worden doorlopend workshops, activiteiten en rondleidingen voor kinderen georganiseerd. Deze activiteiten zijn altijd gekoppeld aan de ‘volwassen’ tentoonstelling.

Lees meer over de activiteiten voor kids >>>