Fotowedstrijd-voorjaar-erika-gentils

‘Ik maak heel graag fotografische verhalen met een thema’

⏰ Leestijd: 2 minuten

We hebben al weer een heleboel foto’s binnen gekregen voor de fotowedstrijd met als thema ‘Voorjaar’. We vinden het leuk om er een aantal uit te lichten en de fotograaf te vragen naar het verhaal achter de foto.

Erika Gentils stuurde de foto in van haar dochters in de tuin: ‘Tea time for the ladies’.

Waar is de foto gemaakt?
De foto is gemaakt vorig jaar in de lente op 4 mei 2015, in mijn tuin onder een treurwilg (te Lochristi in België).

Wat is het verhaal achter de foto?
Het was een mooie, warme dag en mijn dochters speelden in de tuin ‘oma en oma’. Met het oud theeservies van opa. Ze hadden ook een deftige hoed nodig, dat dragen oma’s nu eenmaal als ze een theekransje houden. Bij gebrek aan een hoed namen ze maar een vergiet en een grote strik.

Met welke camera heb je de foto gemaakt?
Ik werkte toen met een Canon 500D. Ik heb hier geen speciale technieken voor gebruikt, enkel een beetje contrast toegevoegd in lightroom.

Wat voor foto’s maak je graag?
Ik maak heel graag fotografische verhalen met een thema. Meestal maak ik mystieke of sprookjesachtige foto’s in een natuurlijke omgeving. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met avondschool fotografie, en momenteel is het uitgegroeid tot een echte passie.

Wil je zelf nog meedoen met de fotowedstrijd ‘Voorjaar’? Upload je foto dan hier. Je kunt meedoen tot en met 31 mei 2016. Wil je stemmen op een van de ingezonden foto’s? Ook dat kan op dezelfde pagina.

De foto die Erika instuurde:

Fotowedstrijd-voorjaar-erika-gentils