“Ik zocht naar perfectie”

⏰ Leestijd: 2 minuten

Je kan tot en met 4 september meedoen met onze fotowedstrijd met als thema ‘Zomerplezier’. We vinden het leuk om er een aantal uit te lichten en de fotograaf te vragen naar het verhaal achter de ingestuurde foto’s.

Joke van Geest liet zich voor deze wedstrijd vooral inspireren door de natuur. Ze stuurde drie foto’s waarvan twee ons nieuwsgierig maakten. ‘Zomerliefde’ en ‘Mijn zomerplezier’:

2016-6-3Mijn-zomerplezier

Waar zijn de foto’s gemaakt?
‘Zomerliefde’ is gemaakt op een windstille prachtige zomeravond bij ons in de tuin. ‘Mijn zomerplezier’ is gemaakt op Arendsduin in ‘s-Gravenzande.

Wat is het verhaal achter de foto’s?
Ik ben in de bevoorrechte positie dat ik op loopafstand van het strand woon en dus ’s avonds maar uit het raam hoef te kijken of het licht de moeite waard is voor de oversteek. De titel ‘Mijn zomerplezier’ slaat dus op mij en niet op de meeuwen, want die doe je er absoluut geen plezier mee als je te dicht bijkomt. Maar mij leverde het een sfeervolle plaat op. Hoewel ik ‘Zomerliefde’ ook geschoten heb bij mijn huis, was ik voor mijn expositie al een paar weken Libelle’s/Juffers aan het spotten en had er zelfs al één af laten drukken. Toch kon ik het niet laten en zocht naar perfectie. En dat werd deze foto! Zo mooi was het mij nog niet eerder gelukt!

Met welke camera heb je de foto’s gemaakt en welke techniek spreekt je aan?
‘Mijn zomerplezier’ heb ik gemaakt met mijn Olympus E-M1 , lens 12-40 mm. F7.1, 1/400 sec. iso 200 op statief. ‘Zomerliefde’ is tot stand gekomen met mijn Olympus E-M1, 12-40mm, F5.6, 1/320e, iso 100.

Wat voor foto’s maak je graag?
Ik fotografeer heel graag in de natuur maar portretfotografie is er bijgekomen en ook dat vind ik bijzonder gaaf om te doen! Mijn hobby is mijn passie en er gaat geen dag voorbij zonder camera. Ik geniet!

Wil je zelf nog meedoen met de fotowedstrijd ‘Zomerplezier? Upload je foto dan hier. Je kunt meedoen tot en met 4 september 2016. Wil je stemmen op een van de ingezonden foto’s? Ook dat kan op dezelfde pagina.