Heb jij een Olympus camera? Er zijn nu nieuwe firmware updates beschikbaar!

⏰ Leestijd: 3 minuten

Olympus zorgt er graag voor dat hun toestellen en de software up-to-date zijn en voldoen aan de wensen van hun gebruikers. Daarom brengen zij met regelmaat updates met verbeteringen aan de firmware uit. Deze maand kwam de update voor de firmware van de Olympus OM-D E-M1 Mark II, OM-D E-M5 Mark II en PEN-F uit.

firmwareMakkelijk downloaden

Dankzij deze updates zijn er verbeteringen op het gebied van autofocus, Pro Capture, tethered shooting, lenscompatibiliteit en bedieningsgemak. De update versie 2.0 voor de E-M1 Mark II, versie 4.0 voor de E-M5 mark II en versie 3.0 voor de PEN-F zijn beschikbaar om te downloaden via de Olympus Digital Camera Updater.

Video’s en foto’s bewerken

De updates voegen nieuwe functies en verbeterde prestaties toe, samen met een nieuwe Art Filter voor alle drie de modellen! Zo kun je nog creatiever worden met het bewerken van je foto’s. Onderdeel van de firmware is de release van een LUT file, waarmee kleurgradaties met behulp van Blackmagic DaVinci Resolve Software geperfectioneerd kunnen worden bij het bewerken van video’s die geschoten zijn met de E-M1 Mark II of E-M5 Mark II.

Verbeteringen dankzij firmware versie 2.0 voor de OM-D E-M1 Mark II

firmwareDe OM-D E-M1 Mark II is ontworpen voor professioneel gebruik en levert een verbluffende beeldkwaliteit en ongekende snelheid in een compacte en lichtgewicht behuizing. De volgende verbeteringen zijn door gevoerd:

  • Pro Capture modus: het aantal vooraf vastgelegde beelden is verhoogd van 14 naar 35 beelden. Pro Capture H modus is vanaf nu tevens compatible met alle lenzen.
  • Small AF Target mogelijkheid (S-AF en C-AF): de mogelijkheid om de scherpstelpunten te verkleinen.
  • Focus Stacking: ondersteuning voor de M.Zuiko Digital ED 12- 100mm F4.0 IS PRO lens. In-body Focus Stacking is nu beschikbaar voor 8 PRO-lenzen*
  • Fisheye correctie (in combinatie met de M.Zuiko Digital ED 8mm F1.8 Fisheye PRO): De 8mm F1.8 Fisheye PRO kan nu ook gebruikt worden als een groothoeklens zonder fisheye. Het fisheye effect kan nu vooraf gecorrigeerd worden, voordat de foto gemaakt wordt.
  • Nieuw Bleach Bypass Art Filter: Dit Art Filter simuleert de effecten die u kent van traditionele films.

Verdere verbeteringen: C-AF prestaties, beeldstabilisatie voor video, stabiliteit in combinatie met tethered shooting met Olympus Capture en de nauwkeurigheid van de batterij-indicator.

Zoals alle modellen in de volop geprezen Olympus OM-D range is ook de E-M5 Mark II ontworpen om te excelleren in snelheid, precisie, creativiteit en beeldkwaliteit. Verbeteringen met de komst van de nieuwe firmware:

  • Focus Stacking ondersteuning: Focus Stacking is nu beschikbaar voor 8 PRO-lenzen*
  • Nieuw Bleach Bypass Art Filter: Dit Art Filter simuleert de effecten die u kent van traditionele films.

firmwareToegevoegde functies in firmware versie 3.0 voor de Olympus PEN-F

 

  • Het delen van monochroom- en kleurprofielen via Olympus Digital Camera Updater (ver. 2.1)
  • Vignetting effecten toegevoegd aan Colour Profile Control Colour Creator
  • Nieuw: Bleach Bypass Art Filter

 

 

 

 

 

firmwareDesign 

De allerbeste materialen en de eisen van absolute topkwaliteit, gecombineerd met een tijdloos design – dát is de PEN-F. Met zijn innovatieve Monochrome en Color Profile controls geeft de PEN-F fotografen onuitputtelijke vrijheid over hoe hun beeld er uiteindelijk uit moet komen te zien. Deze geweldige feature krijgt met de komst van de nieuwe firmware nog net een stukje extra. Om de tweede verjaardag van dit icoon te vieren, lanceert Olympus niet alleen nieuwe firmware, maar ook nieuwe accessoires waaronder twee tassen, een pouch en een strap, die samen met de Franse leermakers van Blue de Chauffe zijn ontworpen.