Humans of New York

Verloren uurtje (of twee)? Bekijk de prachtige portretten van Humans of New York

⏰ Leestijd: 2 minuten

Fotografie kan heel technisch zijn, maar met foto’s kun je ook een verhaal vertellen. De fotograaf achter de portretten van Humans of New York kan dit als geen ander. Indringende portretten van de man op straat, aangevuld met het persoonlijke verhaal van de persoon in kwestie. Iedereen heeft een verhaal. 

De fotograaf achter de portretten is de New Yorker Brandon Stanton. Hij begon dit fotografieproject in 2010. Hij stelde zichzelf als doel om 10.000 New Yorkers te fotograferen en zo een mooi album van de hedendaagse New Yorker te maken. Na een tijdje maakte hij bij de foto’s ook korte tekstjes en quotes over het leven van de persoon op de foto.

De portretten en korte levensverhalen vormden samen het onderwerp van de blog Humans of New York. Inmiddels heeft Humans of New York 20 miljoen volgers op social media en krijgt dit wereldwijde publiek dagelijks een inkijkje in het leven van de voorbijgangers die op de straten van New York te vinden zijn. In de afgelopen vijf jaar zijn er verhalen op de blog te vinden van voorbijgangers uit meer dan twintig verschillende landen. En zijn er ook twee bestsellers verschenen:  Humans of New York and Humans of New York: Stories.

Humans of New YorkHumans of New York

 

 

Dus geen weer om erop uit te trekken? Nestel je op de bank en klik eens door deze fijne blog. Misschien wel een leuk idee om portretten te maken in je eigen straat. De mogelijkheden zijn eindeloos! Dagelijks de blog volgen? Dat kan ook hier via Facebook!