De RX100-serie van Sony: perfecte foto’s, altijd en overal

⏰ Leestijd: 4 minuten

Maak perfecte foto’s met de RX100-serie van Sony, altijd en overal!

RX100

 

 

 

 

 

 

 Professionele resultaten, compact formaat

Voor de RX100 serie wil Sony de compactcamera opnieuw definiëren om u het echte plezier van fotograferen te laten beleven. Met een grote beeldsensor van 13,2 x 8,8 mm en een lens met groot diafragma die zorgt voor een prachtig scherpteverloop van de voorgrond of achtergrond, levert deze compacte camera grootse prestaties. Omdat Sony veel aandacht heeft besteed aan de kleinste details, kunt u met de compacte camera’s uit de RX100-serie profiteren van professionele resultaten.

RX100 III van Sony: perfectie op zakformaat

RX100RX100

Unieke prestaties, compleet gemak | Beeldsensor van 13,2 x 8,8 mm

De beeldsensor staat centraal voor de prestaties van een camerasysteem: hoe groter de sensor, hoe beter de prestaties op het gebied van lichtsterkte. Hierdoor kunt u in omstandigheden met weinig licht meer details vastleggen met minder ruis, wat leidt tot een betere beeldkwaliteit en meer creatieve vrijheid.

RX100

Exmor R®-sensor-technologie

De achterverlichte Exmor R®-CMOS-sensor van 13,2 x 8,8 mm met 20 MP zorgt voor helderdere, scherpere details in al uw foto’s en video’s. Het achterverlichte ontwerp van Sony maakt een vier keer betere lichtopname mogelijk doordat de lichtblokkerende bedrading achter de sensor is geplaatst. Bovendien is het verbeterde ISO-gevoeligheidsbereik van 80–25.600 ideaal voor fotografen die de werkelijke sfeer van beschikbare lichtscènes willen vastleggen zonder de flits te gebruiken.

RX100Ongelofelijke beeldkwaliteit met erfgoed van ZEISS

De RX100-camera’s hebben allemaal een heldere ZEISS-lens met groot diafragma (bijv. de RX100 III heeft een lens van 24–70 mm* met F1.8-2.8). Dit betekent dat u creatief aan de slag kunt met spectaculaire DSLR-portretten met vervaagde achtergronden.

Stel voor creatieve opnamen de F-stop of het diafragma op uw camera handmatig in om te spelen met de scherptediepte, zoals u gewend bent met uw systeemcamera.

De heldere lens biedt niet alleen geweldige prestaties bij weinig licht, maar geeft u ook de mogelijkheid snellere sluitertijden te gebruiken (RX100 — RX100 III: 1/2000; RX100 IV en RX100 V: 1/32.000).

De Vario-Sonnar® T* 24–70 mm F1.8-2.8 lens maakt deze hoogwaardige digitale camera zeer flexibel: fotografeer brede scènes, maak opnamen van dichtbij en profiteer van handige zoomfunctionaliteit. Met het minimale scherpstelbereik van -5 cm (W) tot 0,3 m (T) heeft hij zelfs geweldige macromogelijkheden.

* 35mm-equivalent

ZEISS® T*-coating

De ZEISS T*-coating uit meerdere lagen op het lensoppervlak is ontworpen om ongewenste lichtreflectie in de lens drastisch te verminderen en om schittering en spiegeling te minimaliseren die de beeldkwaliteit in heldere omstandigheden zouden beïnvloeden.

RX100Elektronische zoeker

De RX100 III (net als de RX100 IV en RX100 V) is uitgerust met een OLED-zoeker met hoog contrast voor een resolutie, contrast en toon zoals nooit tevoren. Hierdoor zijn de camera’s ideaal voor opnamen in helder zonlicht en zorgen ze voor een perfecte compositie en kadrering van uw beeld.

DSLR-bediening

Bedien uw RX-camera alsof u een DSLR bedient dankzij een uitgebreide serie van aanpasbare bedieningsringen en instelbare knoppen voor uw meest gebruikte instellingen. Alle modellen uit de RX100-serie hebben een handmatige lensbedieningsring op de lenscilinder.

Ga nog een stapje verder: de RX100 IV en RX100 V

RX100

RX100 IV: zakformaat, razendsnel.

De opvolger van de RX100 III is de RX100 IV: uitgerust met een gestapelde Exmor®-sensor die zelfs nog geavanceerdere functies mogelijk maakt, zoals de sluiter tegen vervorming met een ongelofelijke sluitertijd tot wel 1/32.000 s, continu fotograferen tot wel 16 fps zonder zwarte vlekken, en 40x-superslowmotion-video’s en 4K-video’s.

RX100

 RX100 V: geweldige autofocussnelheid, compact design

Wilt u continu fotograferen met 24 fps en een autofocus van 0,05 s om zelfs de snelste onderwerpen vast te leggen?

De RX100 V is een compactcamera met ’s werelds snelste autofocus* en de mogelijkheid tot continu fotograferen. Dit is de ultieme camera voor films en foto’s met fascinerende details.

* Onder digitale camera’s met vaste lens en een sensor van 13,2 x 8,8 mm, gebaseerd op onderzoek door Sony uit oktober 2016.

RX100