“Spontane foto’s zijn het leukst”

⏰ Leestijd: 2 minuten

Je kan tot en met 4 september meedoen met onze fotowedstrijd met als thema ‘Zomerplezier’. We vinden het leuk om een aantal inzendingen uit te lichten en de fotograaf te vragen naar het verhaal achter de ingestuurde foto.

Deze keer spraken we met Manon Florie over haar portret ‘Bellenblazen in Gambia’:

Wanneer en waar is de foto gemaakt?
De foto is gemaakt op 14 juni 2016 in Tanji, Gambia.

Wat is het verhaal achter de foto?
Ik liep vanaf 12 maart t/m 18 juni stage in een ziekenhuis in Gambia. Ik leefde in een compound (omheinde leefgemeenschap) tussen de lokale bevolking. Daar ontmoette ik een vrouw die me vaak meenam naar haar familie waar veel kinderen waren. Dit meisje is een van hen. Haar naam is Amienata en ze is vijf jaar oud. Toen mijn eigen moeder de laatste twee weken op bezoek kwam in Gambia, hebben we een maaltijd gekookt voor deze hele familie. Ook had mijn moeder allemaal spulletjes meegenomen waaronder bellenblaas. Daar waren de kinderen dolblij mee. Het was voor ons, en de kinderen, een ontzettend bijzondere dag!

Met welke camera heb je de foto gemaakt en welke techniek spreekt je aan?
De foto is gemaakt met de camera Sony cybershot DSC-W810. Een speciale techniek gebruik ik niet, spontane foto’s vind ik het leukst!

Wat voor foto’s maak je graag?
Ik maak graag foto’s van kinderen en van de natuur!

Wil je zelf nog meedoen met de fotowedstrijd ‘Zomerplezier? Upload je foto dan hier. Je kunt meedoen tot en met 4 september 2016. Wil je stemmen op een van de ingezonden foto’s? Ook dat kan op dezelfde pagina.

De foto die Manon instuurde:

IMG_20160620_214549